OMTALER AV BAND

TRADJAZZHELG

 

Bayou Blue inviterer til sin ”Mardi Gras World”

 

Bayou Blue kan bl.a. by på egne låter skrevet av klarinettisten Vidar Kenneth Johansen. Bayou Blue har spilt på de fleste norske jazzfestivaler, pluss hatt mange oppdrag i utlandet - ikke minst i Storbritannia. Bayou Blue har i årenes løp forsynt seg av musikken fra karnevalet i New Orleans. På lørdagskonserten blir det gjenhør av mange av de gode låtene som bandet har servert sitt publikum i årenes løp. Dette blir en real Mardi Gras-fest med fengende rytmer og spennende gjester.

 

 

Besetning:

 

Geir Olav Hinderaker, trompet
Dominique Brackeva, trombone
Vidar Kenneth Johansen, klarinett & sax
Allan Vigre, banjo & gitar
Øyvind Grong, tuba & bass
Erlend Lygren, trommer


Indre Aamøen Dixie Train

 

Indre Aamøen Dixie Train er et av byens eldste jazzband. De har egentlig sitt utspring i Jernbanens Musikkorps i Stavanger (derfor kobling til dixie train), der noen av stifterne var medlemmer. Resten er historie: Indre Aamøen utviklet seg raskt til å bli et av byens mest populære tradjazzband. Her går glad sang og glad musikk hånd i hånd.

 

 

Besetning:

 

Terje Larsen, trompet
Ole Lunde, trombone
Glenn Brun Henriksen, sax
Ralph Hansen, tuba
Frode Berg, banjo
Gunnar Reed, trommer

 


Stavanger Tradjazzensemble

 

Stavanger Tradjazz Ensemble oppstod som et resultat av «Stavangers hyggeligste festival» -TradjazzWeekend. Bandet ble snart et populært innslag i byens jazzmiljø. Musikerne har lang bakgrunn fra både blues og jazz. Dyktige musikere og særpregete vokalprestasjoner fra tubaisten gjør susen og setter sitt preg på prestasjonene.

 

 

Besetning:

 

Harald Molland, tuba
Frode Berg, banjo
Arne Kolstad, trombone,
Glenn Brun Henriksen
Knut Egil Kristiansen, slagverk
Svein Åke Bjerga

 


South West Jazzband

 

Dette Stavanger-baserte bandet byr på en god musikalsk miks, fra tradisjonelle New Orleans-låter til karibiske rytmer og velkjente spirituals. Her kribler det rett som det er i dansefoten! Medlemmene har årelang fartstid fra forskjellige band og musikkorps, bl.a. Stavanger Brass band. Bandet betegnes som et musikalsk overskuddsfenomen som sprer glede og varme.

 

 

Besetning:

 

Geir Ullenes, klarinett/saxofon
Per Lund, trompet
Alexander Lindboe, trombone
Thor Magnus Rovik, slagverk
Roald Gilje, tuba
Banjo/gitar tba

 


Mood Indigo

 

Orkesteret Mood Indigo startet opp for et par år siden, med godt voksne musikere med fartstid innen forskjellige sjangre av jazzen. Bandet øver ukentlig på dagtid, man er jo pensjonist! Repertoaret baserer seg på kjente jazzmelodier fra 30- og frem til 60- tallet. Mood Indigo har også en kvinnelig vokalist - ikke ukjente Kirsteen Ferrier. God fornøyelse!

 

 

Besetning:

 

Kirsteen Edvardsen, sang
Karl Kverneland, bass
Knut Wedø, piano
Hogne Rygg, piano
Arne Lindgjord, trommer
Stig Rostrup, sax
Arild Mjåland, trombone

 


Stavanger Swingstreng

 

Stavanger Swingstreng er Stavangers nyeste tilskudd på jazzfronten. Dette er kortreist Swing Manouche - string swing i akustisk format. Ærbødigst inspirert av Django Reinhardts unike bidrag til jazzhistorien. Legenden Django Reinhardt har virkelig satt sine musikalske avtrykk spor i musikkens verden. Stavanger Swingstreng viderefører elegant denne karakteristiske musikkformen.

 

 

Besetning:

 

Thomas Bang, bass
Vidar Kenneth Johansen, klarinett
Philip Martin Mc Dermott, gitar
Allan Vigre, gitar